Jakie to jest ogłupianie czytelników??? Przeciez w latach 70-tych produkowano alkohol z wielu owoców i zbóz,potem administracyjnie polikwidowano wszystkie gorzelnie,a alkohol jeden od drugiego różni sie tylko kształtem butelki i etykietą.Kiedy jabłek pokazuje sie wiecej /a cena nie spada/ to sie podaje jako wielką rewelację ,że z jabłka będa produkowac alkohol.Ale obłuda i dezinformacja!!!
|
|
Taki cydr jaki wyprodukowała Ambra nie jest konkurencją dla dobrego piwa z małych browarów.Jego smak nie kojarzy mi się ze smakiem świeżych jabłek.
|
|
Błędy w tekście.
|
|
Jestem wielbicielem cydru, ale niestety Cydr lubelski ledwo nadaje się do picia, smakowo więcej ma wspólnego z tanimi winami niż z prawdziwym cydrem. Wcale nie wyczuwa się jabłek a jedynie dziwny posmak metaliczny. Kupując go miałem nadzieję posmakować dobrego cydru, niestety spotkało mnie rozczarowanie. Nie polecam tego cydru, można się tylko zrazić i uprzedzić do tego rodzaju alkoholu. Lepiej poczekać na coś lokalnego, naturalnego.
|
|
piłem cydr lubelski firmy ambra, jest hujowy, smakuje jak siara ze spirytem, nie polecam, mam nadzieje że ktoś profesjonalnie podejdzie do tematu i zrobi prawdziwy cydr, taki jak robią we Francji
|
|
syf nie cydr .nallepszy irlaldzki bulmers a nie jaakiess pryty gazowane leb peka po 2
|
|
u nas jak zwykle trzeba zarobić a nie zrobić dobry produkt , spirt z sokiem i to wszystko- ochyda
|
|
W Anglii cydry (ciders) stoją na najniższych półkach, często w 1,5 plastikowych butelkach. Chętnie kupowane przez Polaków ze względu na cenę :)
|
|
od lat pije cidera, piwo mi nawet juz nie podchodzi :(
jesli w polsce znajde odpowiednik magnersa, a najlepiej gruszkowego, to sie mile zaskocze :)
z tego co mi kumple mowili o tym z ambry, to szkoda slow, szkoda wogole produkcji takiego trunka, jabola moge sie napic w kazdej w chwili :P
podpowiedz dla producentow: najpierw skosztujcie trunkow z wielkiej brytani, dopiero pozniej szukajcie smaku u siebie.
|
|
To coś co wyprodukowała Abmra to chyba jakiś żart. Szkoda tych 8 zlotych, bo prawie cała butelka poszla do zlewu. To smakuje jak zwykły jabol i pewnie nim jest.
|
|
To coś co wyprodukowała Abmra to chyba jakiś żart. Szkoda tych 8 zlotych, bo prawie cała butelka poszla do zlewu. To smakuje jak zwykły jabol i pewnie nim jestA mi smakował - lekki, jabłkowy, nie czuć było żadnego posmaku (ale piłam schłodzony). O wiele lepszy niż piwo, można wypić więcej. Fajna butelka i fajnie że produkowany u nas:-) |
|
Warka Cider Rulez!
|
|
Piłem Cydr Lubelski
bardzo nam smakował
Trzeba oczywiście go schłodzić.
poprzednicy, którzy przywoluja swoje frnacuskie lub brytyjskie wzorce cydru pewnie po pracy zaponienli wziąc prysznic i swoja mierna higiene przelewaja na pyszny jabłkowy świezy napoj
A wytarczy byc normalną/normalnym człowiekiem bez nienawiści
żal.pl
|
|
Cydr Lubelski
super
to jest to
pyszny i rulez
|
|
Słyszałam, że Cydr Lubelski jest naturalnie musujący
czyli dwutlenek węgla jest z fermentacji.
bravo
Nie jak warka lub inne cydropodobne prytozole gaziaki
fuj
|
|
Daje radę ten Lubelski.
W taką pogodę świetnie gasi pragnienie.
Jeśli wy czujecie spirytus w czymś co ma 4,5% alko to współczuję poczucia smaku.
|
|
mi smakuje, i nie do konca kumam co w nim moze byc takiego że az tak macie na niego pawia. to chyba kwestia smaku dnej osoby. mi na przykłąd ouzo nigdy nie posmakuje, za to lubelski cydr - mniam jak kompocik, soczek, i do tego z % ;-)
|
|
piłam dzisiaj Cydr Lubelski i jest nardzo dobry, przyjemny oraz orzeźwiający. Troche dla mnie za duża butelka, ale jutro dokonczę :) pycha
|
|
Ja właśnie piję obecnie i.........TRAGEDIA! Właśnie ten firm AMBRA! Piłem wiele innych cydrów i smakowały jabłkiem. Ten od AMBRY wali dentystą i najchętniej zwróciłbym go do producenta! NIE POLECAM!!!
|
|
Wczoraj mnie poczestowano cydrem lubelskim. SUPER , smakował mi z uwagi na swoją prostolinijność i dobry smak. Nie ma w nim żadnej fantazji, ale jak bym szukał niewiadomo co, to pewnie trzeba by było po półce francuskich cydrów z ceną powyżej 20zł,
|
Strona 1 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|